WIE ZIJN WIJ.

Hartelijk welkom bezoeker!

Wij zijn een jonge Loge waarbinnen al ruim 60 jaar vrijmetselaars actief zijn. Een hoeksteen in de geschiedenis van de Haagse vrijmetselarij, maar niet meer dan een troffel cement voor de tempel van Salomo, waaraan wij op zinnebeeldige wijze bouwen. De 60 jarige historie maakt dat er aan onze Loge een boeiende geschiedenis ten grondslag ligt, welke een studie op zich waard is.

Via deze site willen we ons graag voorstellen aan u, met als doel u een beeld te geven van de Vrijmetselarij in het algemeen en van de Haagse Loge Via Lucis in het bijzonder.

Lees bijvoorbeeld de beschrijving van onze loge of zie welke activiteiten wij in het gehele jaar ondernemen. Daarnaast kunt u de persoonlijke commentaren van enkele leden lezen, die u iets vertellen over de individuele beleving van het lidmaatschap. Het is in woord en beeld een kleine impressie van wat de leden van Via Lucis eigenlijk doen in het logegebouw aan de 2e Sweelinckstraat 131 te Den Haag op de eerste en derde woensdag (zo het uitkomt ook de vijfde woensdag) van de maand.

Links ziet een overzicht van alle onderwerpen op deze site. Blader er doorheen en leer ons nader kennen.......

Bent u geďnteresseerd in het deelnemen aan onze arbeid? U kunt contact opnemen met onze Voorlichter.

Hierbij dient vermeld te worden dat iedere man van 18 jaar en ouder Vrijmetselaar kan worden. Hoewel we als loge niet té groot willen worden, want dat waarborgt een stuk gezelligheid en de unieke sfeer in de loge, staat onze loge zeker open voor nieuwe leden.

Voor suggesties, opmerkingen en vragen met betrekking tot onze website kunt u een e-mail (klik op onderstaand logo) sturen naar onze Broeder Webmaster.